ЗСУ вже мислять по-НАТОвськи: Таран пояснив, як Україна буде протистояти Росії

Автор
ЗСУ вже мислять по-НАТОвськи: Таран пояснив, як Україна буде протистояти Росії

Андрій Таран повідомив, що Україна відмовиться від тотальної мілітаризації і вже може отримати план членства в НАТО.

Українська влада не має на меті "тотальної мілітаризації" держави і водночас вже зробили достатньо, щоб була можливість отримати План дій щодо вступу в НАТО.

Про це 12 травня повідомив міністр оборони країни Андрій Таран.

За його словами, рішення чи надавати Україні ПДЧ буде приймати керівництво держав-членів НАТО. При цьому українська армія вже значно просунулася, щоб "мислити по натовськи.

Водночас Таран наголошує, що метою України не є досягнення плачевну ситуацію для економіки військового паритету з противником, вдаючись до "тотальної мілітаризації" країни.

В Офісі президента сподіваються, що НАТО перегляне рішення і запросить Україну на саміт в червні

Зараз зі слів міністра оборони, в пріоритеті застосовувати превентивні і непрямі дії, щоб запобігти ескалації військового конфлікту, аніж залучення до оборонних завдань громадянських інститутів і потужний опір.

Таким чином буде забезпечена постійна готовність держструктур, сил оборони і потенціалу народу для врегулювання криз і відбиття нападу. 

Нагадаємо, що 11 травня на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" президент Володимир Зеленський заявив, що РФ навряд чи візьметься за повномасштабну ескалацію проти України.