Меркель запросила Зеленського приїхати в Берлін найближчим часом: що про це відомо

Автор
Меркель запросила Зеленського приїхати в Берлін найближчим часом: що про це відомо

Зеленський останній раз спілкувався з Меркель в квітні

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в ході якого вона запросила українського гаранта в Берлін.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Меркель зазначила, що приводом для зустрічі стане обговорення ряду питань двосторонніх відносин України і Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

У свою чергу Зеленський у відповідь підтвердив свою пропозицію відвідати Україну для участі в інавгураційній саміті Кримської платформи і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Співрозмовники відзначили особливість сьогоднішньої дати - Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, наголосивши на важливості історичної відповідальності за злочини нацизму на території нашої держави та збереження пам'яті про людські жертви.

"Наша розмова проходить в особливу дату (День скорботи - 22 червня, - Авт.). Світ повинен зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися", - зазначив президент.

У своєму Twitter Зеленський уточнив, то візит до Берліна обговорений на 12 липня.

Як повідомляв "Телеграф", раніше президент України Володимир Зеленський в п'ятницю 16 квітня відвідав Париж, де провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном. Тоді ж до розмови приєдналася і Меркель.