"Бавовни" побільшає: Буданов розповів, чи буде Кримський міст знищено цього року

Читать на русском
Автор
2087
Кримський міст
Кримський міст

Глава розвідки розповів, чи буде знищено Кримський міст 2024 року

Українська військова промисловість набирає обертів, а тому можна чекати, що на території Росії відбуватимуться нові вибухи й, можливо, це призведе до руйнування мосту через Керченську протоку.

Як розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ефірі єдиного марафону новин, "бавовни" у Криму та Росії відбувається вже більше як рік, не припиняючись.

"Те, що її стане більше, теж правда. Тому що наша промисловість теж нарощує обсяги", — сказав він і додав, що Мінстратегпром суттєво наростив виробництво.

Відповідаючи на запитання про долю мосту через Керченську протоку, глава розвідки зазначив, що йому "пора закінчувати своє існування". При цьому він зазначив, що "хоче вірити" в те, що це станеться вже цього року.

Оцінюючи можливу реакцію російського диктатора Володимира Путіна на це, Буданов закликав "не драматизувати".

"Те, що це буде болісно (для Путіна, – ред.) – ймовірно. Сказати, що його схопить "припадок", – це не правда", — зазначив глава ГУР.

Як повідомлялося раніше, аналітики зі США описували сценарії того, як може бути знищений Кримський міст і які саме інструменти можуть знадобитися Україні для втілення цього задуму. При цьому вони зазначали, що його знищення буде важким ударом по окупантах, оскільки не лише відріже логістичні маршрути, а й відновить упевненість у тому, що Київ здатний перемогти у цій війні.