В Україні приймають рішення щодо вакцинації дітей проти коронавірусу: що відомо

Читать на русском
Автор
Вакцинувати дітей планують почати не раніше, ніж із 12 років
Вакцинувати дітей планують почати не раніше, ніж із 12 років

Причиною імунізації неповнолітніх може стати "дельта"

В Україні можуть запровадити вакцинацію від коронавірусної хвороби для дітей віком від 12-14 років.

Про таку ймовірність "Телеграф" дізнався від народного депутата, очільника комітету ВР з питань здоров’я нації Михайла Радуцького.

Найголовніша причина можливого подібного рішення — специфіка "дельта"-варіанту коронавірусу. Через особливу мутацію молодші люди та діти стали більш вразливими до нової форми вірусу, аніж представники старшого покоління. Саме тому в Україні щодня реєструється рекордна кількість хворих на COVID-19 неповнолітніх. Дітей, до речі, також часто госпіталізують із тяжкою формою, як, до прикладу, в Одесі.

"Зараз 15-20% від усіх захворілих нових на добу — це діти, — підкреслив Михайло Радуцький. — Це дуже погано, бо діти зазвичай і маски не носять, і до бабусь та дідусів їздять".

Наразі дозвіл на вакцинацію дітей від 12-14 років розглядається урядом спільно із представниками Держспоживнагляду та Міністерством охорони здоров’я. У планах — дозволити імунізацію цієї вікової категорії українців за відсутності протипоказань.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, чи варто українцям турбуватися про ймовірну загрозу нового загальнонаціонального локдауну.