Шквали, сильні грози та спека вище за норму: народний синоптик розповів про погоду в червні

Читать на русском
Автор
944
Літо Новина оновлена 24 травня 2024, 06:40
Літо. Фото freepik.com

Погодні умови будуть класичними для цього місяця

Кінець травня приніс в Україну високі градуси, проте подекуди їх супроводжують дощі. Червень порадує по-справжньому літньою погодою, проте очікуються зливи.

Народний синоптик з Волині Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, якої погоди чекати влітку: Нетипове літо-2024 на тлі погодних рекордів: народний синоптик дав детальний прогноз

Перша декада

За словами знавця погоди, початок червня радуватиме теплою погодою. Опадів практично не очікується.

"Втім, із середини першої декади зросте ймовірність короткочасних дощів, які трохи знизять температурні показники, але вже до кінця першої десятиденки червня повітря знову прогріється, а в окремі дні слід очікувати навіть спеки", – прогнозує Деркач.

Друга декада

Її початок буде теплим, але без надто високих градусів. А ось з середини червня температура повітря зросте і буде вищою за норму. При цьому підвищиться і ймовірність дощів.

"Можливі навіть шквали та сильні грози. До кінця другої десятиденки стихія заспокоїться, а температура знизиться (особливо вночі)", – розповів народний синоптик.

Третя декада

Прохолода затримається ненадовго. Третя декада червня розпочнеться стрімким зростанням температури повітря.

"Але вже із середини цієї декади знову очікуються дощі, які дещо охолодять атмосферу. До кінця місяця погода не налагодиться: опади середньої сили та помірне тепло", – прогнозує Деркач.

Раніше "Телеграф" розповідав, якою буде погода у Києві найближчими днями. У п’ятницю можливі дощі, але з початком вихідних розпогодиться.