Україну накриють грози та потужний вітер: кому не пощастить найбільше (карта)

Читать на русском
Автор
2136
Оголошено перший рівень небезпеки Новина оновлена 24 травня 2024, 15:26
Оголошено перший рівень небезпеки. Фото focus.ua

Неприємні сюрпризи очікуються у більшості областей

Увечері у п’ятницю, 24 травня 2024 року, на півдні, заході та у центрі України очікуються грози та шквалистий вітер. Попри теплу травневу погоду у більшості міст, в деяких областях буде шквалистий вітер, через що синоптики оголосили жовтий рівень небезпеки.

Пориви вітру сягатимуть 15-20 метрів на секунду. Така погода збережеться до кінця доби, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

"Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні. До кінця доби 24 травня в більшості західних, центральних, південних та Житомирській областях грози, місцями шквали 15-20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий", — йдеться у повідомленні.

Непогода увечері розпочнеться у більшості областей. На карті жовтим виділені регіони, де варто очікувати грози з сильним вітром.

Це стосується Дніпропетровської, Херсонської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Винницької, Житомирської, Хмельницької, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Ужгородської областей. В інших регіонах буде тепло та без опадів.

Де будуть грози 24 травня 2024
На заході, півдні та у центрі очікується погіршення погоди

Раніше "Телеграф" повідомляв, якою буде погода у червні 2024 року. Народний синоптик запевняє, що українців чекає багато сюрпризів.