"Справжнього літа" не буде: народний синоптик розповів про погоду у липні

Читать на русском
Автор
3862
Дівчина з парасолькою
Дівчина з парасолькою. Фото freepik.com

Погода буде нетиповою

Цьогорічний екватор літа в Україні буде незвичайним у погодному відношенні. Зазвичай спекотний липень не принесе надто високих температур, до того ж очікуються дощі.

Народний синоптик з Волині Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати: Нетипове літо-2024 на тлі погодних рекордів: народний синоптик дав докладний прогноз

Кінець першого місяця літа буде відзначено зниженням температури. Так почнеться і липень — його дебют буде прохолодним і жадібним на справжнє літнє тепло.

"Прогнозується висока можливість дощів із середини та до кінця першої декади липня, що нівелює всі надії на "справжнє літо". Температури повітря будуть помірні", – розповів Деркач.

Другі десять днів місяця на початку порадують теплом та сонцем. Однак, надовго така погода не затримається.

"І все ж таки з середини місяця знову прийде прохолодний фронт, будуть дощі. Така погода триматиметься до кінця другої декади місяця і торкнеться початку третьої декади. Але після всіх цих погодних проблем нарешті потеплішає, хоча до справжньої спеки ще буде далеко. Наприкінці липня є ймовірність короткочасних дощів", – прогнозує народний синоптик.

Раніше "Телеграф" розповідав, якою буде погода у Києві на вихідні. За словами синоптиків, можна планувати прогулянки та відпочинок на свіжому повітрі.