Дощі, грози та до +32 градусів: де до кінця тижня буде найспекотніше

Читать на русском
Автор
757
Опадів буде чимало Новина оновлена 29 травня 2024, 06:37
Опадів буде чимало. Фото pixabay.com

До літа залишилося три дні

Весна в Україні закінчується дощами, при цьому температура повітря буде високою. Початок червня продовжить таку синоптичну тенденцію.

За прогнозом Українського гідрометцентру, у середу, 29 травня, дощі, місцями з грозами, пройдуть майже по всій країні, крім північних, Луганської, Київської, Рівненської та Волинської областей. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +18 +29 градусів.

У четвер, 30 травня, дощі та грози очікуються у західній, центральній, північній частинах країни, а також на Одещині та Миколаївщині. Вночі синоптики обіцяють 12-19 градусів тепла, вдень буде +21 +28 градусів.

Карта погоди на 30 травня

У п’ятницю, 31 травня, грозові дощі в Україні продовжаться. Без опадів буде лише у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, частині Кіровоградської області та у Криму. Вночі очікується +9 +18 градусів, у денні години — 22-30 градусів вище нуля.

Карта погоди на 31 травня

Перший день літа буде дощовим у більшості регіонів України. У суботу, 1 червня, дощів не буде лише у східній та південній частинах країни. Вночі прогнозується 13-18 градусів з позначкою "плюс", вдень повітря прогріється до 22-31 градуса вище за нуль.

Мапа погоди на 1 червня

У неділю, 2 червня, дощі з грозами також пройдуть повсюди, крім східних областей, Херсонщини та Криму. У нічний годинник стовпчики термометрів покажуть 13-19 градусів вище нуля, вдень очікується від 22 до 32 градусів тепла, найспекотніше буде на Луганщині.

Карта погоди на 2 червня

Раніше народний синоптик з Волині Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати у червні. За його прогнозом очікується сильна спека.