У два регіони України йдуть похолодання, штормовий вітер та град: синоптик назвав дату

Читать на русском
Автор
4680
Дівчина з собакою Новина оновлена 01 червня 2024, 06:36
Дівчина з собакою. Фото freepik.com

Такі погодні умови є типовими для початку літа, зазначив Кібальчич

Червень увірвався в Україну високими градусами на тлі дощів та гроз. Проте вже незабаром спека поступиться місцем похолоданню, але торкнеться воно не всіх областей.

Як розповів "Телеграфу" синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, зниження температури розпочнеться з 5 червня. Похолодання принесуть північно-західні вітри, температурний фон знизиться на 5–7 градусів. Насамперед це відчують західні та північні області, а ось до півдня та сходу похолодання практично не дійде, там збережуться високі температури.

Отже, з 6 по 10 червня у західних та північних областях у нічні години буде +6 +13 градусів, а вдень повітря прогріватиметься до 19-25 градусів з позначкою "плюс". При цьому на півдні та сході ночами Кібальчич прогнозує +10+15 градусів, а вдень буде +25 +30 градусів тепла.

Дощі в цей період матимуть локальний характер, навіть у межах одного великого міста кількість опадів може відрізнятись у 1,5–2 рази. Однак у більш прохолодних західних і північних областях вони матимуть більш затяжний характер. Також там в окремі дні можливі грози, локальне посилення вітру до штормових 15–22 м/с, а місцями ймовірний град.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка погода у Києві буде у перші літні вихідні. Неділя буде дощовою.