У сучасному світі таке уявити важко: що та чому в СРСР їли радянські діти

Читать на русском
Автор
2085
Життя в СРСР Новина оновлена 03 червня 2024, 12:35
Життя в СРСР. Фото Колаж "Телеграф"

"Телеграф" розповідає про життя в СРСР

Люди, які застали СРСР, пам'ятають, що дитинство сильно відрізнялося від нинішнього. Тоді не було такої величезної кількості смакоти, та й фінанси не дозволяли сильно розгулятися.

В Радянському Союзі дітлахи вони з радістю гуляли на вулиці, де і куштували "заборонені плоди". "Телеграф" розповідає, які предмети в ті часи були смачніше цукерок.

Повз кислющих, але таких смачних нестиглих яблук або абрикос не міг пройти повз жоден радянська дитина. Навіть попередження від батьків, які говорили, що від плодів може боліти живіт і можна потрапити в лікарню, не могли зупинити.

Гудрон зазвичай добували на будівництвах. Смак у нього був так собі, зате існувало повір'я, що він очищає зуби. Цей матеріал чорного кольору, вироблений з нафти, відмінно заміняв радянським дітям дорогу жуйку. Майже несмачну масу з нафтовим присмаком можна було жувати дуже довго.

Серед радянських дітей були дуже популярні горобинострілячі, які заряджали плодами рослини. Червоні плоди також пробували на смак. Вони були дуже кислими і терпкими на смак.

Досить дивна річ, яку не наважилися б з'їсти діти нинішнього покоління — мурашина кислота. Добути її було дуже просто — брали прутик, облизували його і засовували в великий мурашник. Мурахи починали боротися з ним і обробляли кислотою. Потім кислу паличку можна було облизувати.

Деревну смолу можна було знайти на багатьох фруктових деревах. Проте чомусь найсмачнішою вважалася вишнева смола, тому діти її і їли.

Раніше "Телеграф" писав про звички з СРСР, які збереглися зараз.