Дощі та сильний вітер зміняться спекою до +34 градусів: прогноз погоди на найближчі дні в Україні

Читать на русском
Автор
813
Прогноз погоди Новина оновлена 07 червня 2024, 18:36
Прогноз погоди. Фото Ілюстративне фото

Погода наприкінці першого тижня літа буде мінливою

Найближча ніч у більшості регіонів України буде дощовою та вітряною. Вдень синоптики прогнозують спеку до +34 градусів.

Прогнозом погоди поділились в Укргідрометцентрі. Місцями пориви вітру можуть досягати 20 метрів за секунду.

За словами синоптиків, короткочасні дощі та грози вночі очікуються місцями на Правобережжі, а вдень накриють усі регіони, окрім крайнього сходу та Криму. Також вдень 8 червня у центральних та більшості південних областей прогнозується місцями град та шквали вітру 15-20 м/с.

Щодо температури повітря, то вночі вона триматиметься в межах +13+19 градусів, а вдень потеплішає до +22+27 градусів. На півдні та сході України очікується спекотна погода до +31 градуса.

Наступну дві доби також принесуть на захід, північ і в центр України короткочасні дощі з грозами. Вдень 10 червня у Карпатському регіоні місцями очікуються значні дощі. Температура повітря опуститься до +11+18 градусів уночі, а вдень підніметься до +23+28 градусів 9 червня та до +26+32 градусів 10 червня. На решті країни опадів не прогнозується. Вночі стовпчики ртутних термометрів покажуть +17-22+ градуси, а вдень від +28 до +34 градусів. Вітер північно-західний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с.

Також "Телеграф" розповідав про те, якою буде погода в Україні наприкінці першого тижня літа. Синоптик Ігор Кібальчич прогнозував.