Так звуть мудрих, прекрасних та близьких до природи: ці гарні українські імена могли б носити ельфи

Читать на русском
Автор
1143
Які українські жіночі та чоловічі імена схожі на ельфійські
Які українські жіночі та чоловічі імена схожі на ельфійські. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Яке ви обрали б для себе?

В останні роки в Україні з кожним днем зростає інтерес до власної культури, звичаїв, забутих слів. Серед іншого згадують і рідкісні, майже забуті українські імена. На тлі цього "Телеграф" вирішив скласти список рідкісних українських імен, схожих на ельфійські.

Як відомо, ельфи — це вигадана раса, представники якої традиційно зображуються красивими, близькими до природи, мудрими довгожителями.

На думку редакції, для ельфа підійшли б такі українські чоловічі імена як:

  1. Лель. Це ім’я стародавнього слов’янського бога краси та кохання. Цікаво, що в Україні є 3 особи з таким ім’ям, вони мешкають у Київській та Полтавській областях.
  2. Платон. З давньогрецької це ім’я означає "широкоплечий", також вважається, що Платони зазвичай задумливі, уважні, великодушні та віддані. У свій час це ім’я було майже забуте, але в останні роки зустрічається частіше. 362 особи зараз носять це ім’я в Україні.
  3. Травень. Це давнє слов’янське ім’я, яке виникло від назви останнього весняного місяця, коли все квітне. На Хмельниччині живе один українець з таким ім’ям.
  4. Лук’ян. Це латинське ім’я, що означає світлий. 387 людей в Україні мають це ім’я.
  5. Світозар. Це старе слов’янське ім’я, яке виникло від слів "світ" та "озаряти". 101 українець носить це ім’я у 2024 році.

А ось які жіночі українські імена підійшли б для ельфійки :

  1. Лада. Так звали слов’янську богиню землеробства, родючості та добробуту. На сьогодні воно досить поширене в Україні, його носить 1546 українок.
  2. Зоряна. Це старе слов’янське ім’я, що утворилося від слова "зірка". Його носить понад 13 тисяч українок, особливо часто воно трапляється у Львівській та Тернопільській областях.
  3. Весняна. Це ще одне слов’янське ім’я, присвячене весні. Цікаво, що на Чернігівщині є одна носійниця цього імені.
  4. Воля. 118 українців на сьогодні мають це ім’я.
  5. Мрія. 13 українок носять це ім’я у 2024 році.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які 11 українських жіночих імен дають носійкам щасливу долю.