Доля Харві Вайнштейна: хтивому продюсеру дали термін

Читать на русском
Автор
1436
Доля Харві Вайнштейна: хтивому продюсеру дали термін Новина оновлена 27 липня 2023, 12:21

У США визначились із вироком для голлівудського продюсера Харві Вайнштейна.

Суд у місті Нью-Йорк засудив голлівудського продюсера Харві Вайнштейна до ув’язнення на 23 роки за сексуальні домагання. Відповідне рішення служителі Феміди ухвалили сьогодні, 11 березня. На фінальному засіданні був присутній Харві Ванштейн та його адвокати.

Продюсера визнали винним у сексуальних домаганнях щодо двох жінок — актриси, чиє ім’я не називається, та колишньої помічниці продюсера.

До суду Вайнштейна було доставлено на інвалідному візку. Адвокати продюсера сподівалися, що суддя виявить поблажливість у зв’язку зі станом здоров’я їхнього підзахисного. Вони зазначали, що навіть мінімальний термін ув’язнення на п’ять років буде "довічним" для Вайнштейна.

Цікаво, що на засіданні були жертви домагань. Вони уважно спостерігали за процесом і згодом наголосили, що задоволені вироком суду.

З осені 2017 року понад 80 жінок, у тому числі відомі актриси та моделі, розповіли про домагання та насильство з боку Вайнштейна. За деякими інцидентами продюсеру у 2018 році висунули кримінальні звинувачення. Серед тих, хто звинувачував Вайнштейна, — відомі актриси Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу та Сальма Хайєк, але в результаті жодна з них не стала учасницею судового процесу.

Зірка "Зачарованих" подала до суду на Харві Вайнштейна: причина

Секс-скандал, у центрі якого опинився Вайнштейн, спалахнув у жовтні 2017 року. Спочатку він стосувався лише продюсера, але потім багато жінок стали публічно скаржитися на домагання акторів та режисерів. Світом прокотилася хвиля акції під хештегом "Me Too", в рамках якої жінки розповідали про те, що ставали жертвами домагань.