Дорожче за кліп Полякової: державний "Укргазбанк" спустив на секунди реклами мільйони

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 вересня 2024, 14:25

Це не перший "цікавий" тендер держбанку

"Укргазбанк" потрапив у гучний скандал через одну з найдорожчих реклам. Адже одна секунда нового відеоролика коштує у 7 разів дорожче секунди найкрутішого кліпу Олі Полякової. Тобто державна фінустанова вирішила відати за рекламний ролик 3,65 млн грн, а це близько 90 тисяч доларів.

Про це йдеться у матеріалі "Телеграфу": "Заздрить навіть Полякова: на що в умовах війни витрачає мільйони державний "банк на три букви"".

Зазначається, що замовлення від "Укргазбанку" отримало агенство "Tabasco". Де раніше фінустанова вже замовляла розробку "рестайлінгу" — оновлення свого бренду та комунікаційної стратегії за 3,994 млн грн.

Цікаво, що тендер на закупівлю рекламного відеоролика у 45 секунд "Укргазбанк" провів за неконкурентною процедурою – "без використання електронної системи".

Для розуміння, свого часу відома виконавиця Оля Полякова казала, що найдорожчий кліп у її кар’єрі обійшовся їй у 100 тисяч доларів. Йдеться про роботу "Лед тронулся". Цикл виробництва 6-хвилинного відео тривав кілька місяців, у кліпі чимало комп’ютерної графіки тощо. Аналізуючи це можна дійти висновку, що "Укргазбанк" Полякову суттєво обійшов. Вартість секунди його рекламного відео у 7 разів дорожча за секунду кліпу співачки.

Зауважимо, що фінустанова і раніше вдавався до подібної процедури, і, як показує практика, це призводило до витрачання зайвих грошей. Зокрема, у 2023 році вона закупила в одного учасника "Послуги з технічної підтримки (оновлення) програмного забезпечення Oracle від Виробника" у 1,6 раза дорожче, ніж цього річ, коли торги відбувалися на конкурентній основі. Тобто тут можна говорити про переплату в 6,5 млн грн.

Серед "цікавинок" тендерів держбанку в рамках "рестайлінгу" — закупівля реклами у журналу "Громади", про який ніде немає жодної інформації. За рекламу на останній сторінці цього журналу "Укргазбанк" готовий віддати близько 100 тис. грн.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи дійсно "шаг" українська монета. Відомий перекладач розставив всі крапки над "і" у цьому питанні.