Поки у Києві три роки обіцяють нову станцію метро, у Дубаї добудували сім станцій лише для проведення Expo-2020 - Олег Шапаренко

Читать на русском
Автор
1991
В ОАЕ за три роки встигли збудувати 47 станцій метро
В ОАЕ за три роки встигли збудувати 47 станцій метро. Фото interfax.ru

Журналіст Олег Шапаренко порівняв досягнення України та Арабських Еміратів за три роки

Коли я працював редактором, мене цікавили новини, в яких йшлося про рекорди одеситів. Мовляв, не перше місто, але й не друге; тільки в нас; вперше в Україні; загалом най-най. Після того як побував у Дубаї, моя картина світу змінилася.

Вишиванковий ланцюг, 400 каяків, 300-кілограмовий торт і найбільша карта з ковбасної нарізки — це, звичайно, чудово. Але все ж таки справжні рекорди носять інший масштаб.

За три роки збудувати 47 станцій метро, це не маринувати автомобілістів два роки лише проєктуванням майбутньої розв’язки Іванівського мосту. А добудувати гілку метро в 7 станцій лише для проведення піврічного Expo-2020, це не обіцяти три роки нову станцію в Києві.

А ще найвища споруда, що коли-небудь існувала, — 818 м, хмарочос — 355 метрів, найшвидші ліфти — 64 км/год. Dubai Mall – найбільший торговий центр у світі (1,2 млн м² та 220 магазинів), перший критий гірськолижний комплекс, єдиний у світі семизірковий готель – знамените вітрило. Кожен фонтан тут, схоже, має свій рекорд — у повітрі водночас може бути 83 тонни води! І лише вежа Бурдж-Халіфа має 9 рекордів.

Загалом країна встановила 425 світових рекордів! Дубай другий рік поспіль лідирує у рейтингу популярності серед туристичних міст. Так що бронь на маршрутку в Татарбунари на фестиваль 5-метрової кров’янки я все ж таки скасую.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.