Україна жорстко звернулася до Ізраїлевого уряду. Сподіваюся, всі зрозуміли за півтора роки, хто друг, а хто ворог - Михайло Макарук

Читать на русском
Автор
4927
Україна та Ізраїль
Україна та Ізраїль

Спікер Міжнародної волонтерської спільноти "InformNapalm" Михайло Макарук прокоментував звернення України до Ізраїлю

"Діючий уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією", — українське посольство в Ізраїлі розмістило на Facebook досить жорстке звернення до уряду Ізраїлю.

"Про це свідчить низка досить суперечливих подій, які відбулися в першій половині 2023 року і які збіглися із майже повною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги Україні".

Серед цих подій згадується "безрезультатний візит глави МЗС Ізраїлю до України в лютому цього року та низку інтерв'ю прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу ізраїльським ЗМІ, зокрема, останнє з The Jerusalem Post від 22 червня".

В інтерв'ю є "вигадані та спекулятивні припущення, які припускають передачу західного озброєння з поля бою в Україні сирійському та іранському режимам".

Посольство зауважує, що ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з МЗС Росії.

Є домовленість про створення ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої була безкоштовно виділена ділянка земля.

Посольство вважає, що ізраїльські чиновники, які взяли участь у дипломатичному прийомі, влаштованому російським посольством в Єрусалимі тиждень тому, нехтують моральними принципами, адже ігнорують регулярні антисемітські заяви Путіна.

"За останні два роки він [Ізраїль] збільшив двосторонню торгівлю з кривавим московським режимом".

Також у посольстві додали, що поки український народ, у тому числі єврейська громада, стікає кров’ю через атаки російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво активно налагоджує відносини з РФ.

Посольство наголошує, що "нейтралітет" ізраїльського уряду розцінюється як явна проросійська позиція.

"Ми закликаємо ізраїльський уряд змінити свою позицію і підтримати Україну оборонними засобами, підтримати її у боротьбі з російським державним тероризмом".

Всім все зрозуміло?

Це офіційна позиція нашої амбасади!

Маю надію хто друг, а хто ворог за півтора року війни всі осягнули чи далі треба доказувати?

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.