Російські спецслужби проводять безпрецедентну атаку на Ізраїль - Ігаль Левін

Читать на русском
Автор
7942
Російські спецслужби проводять безпрецедентну атаку на Ізраїль

Офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін показав, як росіяни працюють із жителями Ізраїлю

Ізраїль останні місяці переживає безпрецедентну інформаційну атаку з боку спецслужб Росії.

Клепаються фейкові сторінки провідних видань, робляться безглузді вкидання, форсується антиукраїнська реклама. Наприклад, ось одна із тг-сіток. Це міжнародна мережа, нібито каналів новин, яка діє не тільки в Ізраїлі.

Один із їхніх постів: взяли означає українську книжку про євреїв, які служили в лавах Армії УНР, і пишуть, що мовляв українці такі антисеміти, що видали книгу про євреїв-більшовиків-чекістів, які діяли проти українців після революції 1917-1920 років.

Розрахунок на те, що івритомовні не лізтимуть і перевірятимуть цю інформацію. І тут спрацьовує закон про те, що чим жахливіша брехня, тим охочіше в неї вірять, особливо якщо нескінченно її повторювати. Такі вкидання розраховані на те, щоб викликати обговорення серед ізраїльтян, на кшталт:

— Дуду, ти бачив там русня зробила фейк, як українці вбили 100500 євреїв?

— Хаха, так, тупий фейк, ще й на івриті писати не вміють.

— Ага, реально дебіли.

— Слухай, а що таке було, що таки вбивали українці євреїв…

— Та так, каламутна тема, може, й було, нічого незрозуміло, щось там із Бандерою пов’язано.

— Що, реально?

— Все може бути.

Дешеві прийоми, але, на жаль, дієві. Пригнічує, що всю цю гниль не зачищають.

У Загальній службі безпеки Ізраїлю (ШАБАК) є два відділи – арабський та єврейський. Дуже не вистачає російського відділу. Нагадаю, що ШАБАК у 50-ті роки спрямовував усі зусилля проти ізраїльської партії МАПАМ, яку підозрювали у шпигунстві на СРСР. Надалі в Ізраїлі таки було виявлено та спіймано шпигунів, які працювали на СРСР. На той самий СРСР, який безкоштовно по-горло озброював новітньою радянською зброєю Єгипет, Сирію та інші арабські країни, які прагнули буквально під чисту знищити єврейську державу.

Сьогодні історія повторюється. Москва озброює Іран, Сирію, "Хезболлу", приймає у себе на килим делегації ХАМАСу, але в ШАБАК є, як і раніше, лише арабський та єврейські відділи… Може настав час? А? Бо потім буде пізно.

Джерело: пост Левіна в Telegram

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.