Знайти своє місце в цьому світі, це як знайти дорогоцінний камінь - Кирило Данильченко

Читать на русском
Автор
581
Знайти своє місце в цьому світі, це як знайти дорогоцінний камінь

Блогер, публіцист та військовий експерт Кирило Данильченко розповів про те, чому важливо знайти улюблену справу

Ми всі живемо на шматку скелі, що зі страшною швидкістю летить у крижаній пустці. На цій кульці не вистачає всього – води, їжі, тепла, заліза.

Реально, залізо, один із найпоширеніших елементів у всесвіті, а у пів мільярда жінок та чверть мільярда дітей анемія. Заробіть анемію, і спробуйте вилікувати її поїданням печінки та ковтанням добавок, може зрозумієте про що я пишу.

Хоч смокчи ручку, а гемоглобін вище 80 не піднімається. Нічого не вистачає там, де треба. Приблизно 70% жителів Землі опиняться на смітнику протягом двох місяців щойно втратить роботу. Багато хто вже на смітнику.

На тлі цього ми перетираємо одне одному міста в щебінь і ракетами підриваємо в порту кораблі за 400 км. Це викликає екзистенційний страх. Я розумію людей, які хочуть сховатись від подібного.

Уникати цього жаху з появою глобальної мережі стало трохи легше. Раніше доводилося малювати картонки наче це дама і вона б’є валета, щоб утекти в маня світи, але тепер є варіанти.

Серіали — як же важливо як саме закінчився сезон вигаданої х**ти, де Емілія Кларк, літала на намальованому на зеленому екрані драконі.

Футбол — моє улюблене 22 мільйонери у різних кольорах, давайте наб’ємо один одному обличчя за них у переході та розфарбуємося у кольори клубу. А ще весь вечір обговорюватимемо скільки коштував Мессі.

Срачі в соціальних мережах і набіги на тих, хто нам не подобається — читай кібербулінг і кидання гі*ном, як у бонобо.

Ігри — тут ти менеджер з продажу лямблій, а там ти голова поселення і темний лицар.

Сон величезних жахливих масштабів. Який буде розширюватися, бо людям страшно і нудно по черзі. Що можна побажати в новому обороті цього шматка скелі, тим, хто остаточно не втік у внутрішню еміграцію?

Чітко знайти місце на кульці.

У мене є знайомий тренер з боксу. Він у 65 років все ще складає грушу та ставить людям удар у підвалі. Чоловік сипле жартами примовками, знає у місті бандитів та депутатів, може вирішувати багато питань.

Але питання у нього найчастіше — бандерики на вечерю чи сосиски. Сто разів шановні люди пропонували піти до хромованої зали, зробити воронку продажів і почати штампувати курси. Тренер усміхається, але продовжує займатися у підвалі і все ще охочих до нього потрапити більше, ніж він може прийняти.

Ситий, взутий, одягнений, забезпечений, займається улюбленою справою і біжить до зали як на свято. Не виявиться на смітнику дуже довго, втративши роботу. А ще від нього виходить таке приємне сухе тепло. Те, що зумери називають словом вайб.

Людина на своєму місці. Не треба бити партнера та махати гранатами, йди краще попрацювати з мішком та лапами. Більш ніж впевнений, що якби він потрапив у зал, введи графіки продажів і прокачуй особистий бренд, тепле сухе тепло б зникло. І він із літнього навченого життям мужичка перетворився б на стандартного бройлера з баблом в очах.

Я бачив це тепло і в гончарів, і в пілотів рубак, і в медсестри помічника стоматолога. Воно й дає мотивацію. Хто реально хотів реально звалити в ЄС, переплив на качечці Тису. Він так не хотів бути тут у дискомфорті, що пішов і зробив.

Хто хотів до армії, не завадили, ні плоскостопість, ні аритмія, ні відсутність кінцівки. Хто хотів потрапити в "Москву" — повернув тумблер і влучив.

Я ось хотів після тромбозу пройти 15 км. з рюкзаком без болю. Пройшов. А починав з дійти до аптеки через дорогу.

Пощастило? Пощастило — міг зі стегна вилетіти тромб і пока. Але я пив пігулки за графіком, багато ходив через біль, у сніг дощ та мороз. Змивав піт після маршруту, кидав палиці і йшов в**бувати.

Було чудово. Ні про що не шкодую у минулому обороті.

Знайти своє місце в цьому світі, яке ти не ненавидиш і любиш там працювати, це як знайти дорогоцінний камінь.

Джерело: пост Данильченка у Facebook

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.