Кожному четвертому українцю доводиться працювати навіть після виходу на пенсію

Читать на русском
Автор
Щоб виживати чверть українських пенсіонерів продовжують працювати
Щоб виживати чверть українських пенсіонерів продовжують працювати. Фото Зеркало недели

Незважаючи на зростання пенсій в Україні багато пенсіонерів змушені продовжувати залишатися на робочих місцях

Поки колишні судді можуть насолоджуватися пенсією, отримуючи в середньому в 22 рази більше ніж середньостатистичний український пенсіонер, багато українців навіть після настання пенсійного віку змушені продовжувати працювати.

Як свідчить відповідь Міністерства соціальної політики України на запит «Телеграфа», на 1 вересня в Пенсійному фонді України перебували на обліку 10 млн 931,7 тис. пенсіонерів, з яких 2 млн 651,2 тис. продовжували працювати. Правда це без урахування окупованих територій Донбасу і АР Крим, а також не враховуючи тих пенсіонерів, які продовжують працювати нелегально.

Таким чином виходить, що в Україні працює майже кожен четвертий пенсіонер, що свідчить про брак молодих кадрів або про недостатність розміру пенсій — 3867 гривень за даними Мінсоцполітики України,

При цьому 1 квітня ПФУ провів перерахунок пенсій для 633 тисяч пенсіонерів, збільшивши пенсію 313 тисячам з них в середньому на 193 гривні 32 копійки.

Як писав «Телеграф», українці сумніваються в офіційних даних про кількість пенсіонерів, які публікує ПФУ і вважають, що через цю дірку йдуть бюджетні кошти.