Долар на чорному ринку знову дешевшає: свіжий курс валют на 19 червня

Читать на русском
Автор
2152
Гривня вже кілька днів поспіль зміцнює свої позиції
Гривня вже кілька днів поспіль зміцнює свої позиції

Європейська валюта теж потихеньку знижується в ціні

Ранок неділі, 19 червня, приніс на чорний ринок валюти в Україні черговий затишок у плані вартості долара та євро. Вже другу добу поспіль гривня демонструє поступове зміцнення щодо цих двох валют.

Як свідчать дані ресурсу "Мінфін", вартість євро знизилася значно більше в порівнянні з американським доларом. Втім, будь-яка тенденція щодо здешевлення іноземної валюти вже є добрим знаком для нашої країни.

Актуально, свіжо, важливо – читайте наш Telegram

Так, на чорному ринку за продаж долара зараз просять 35,65 грн, що на дві копійки дешевше, ніж 18 червня. Вартість американської валюти під час купівлі поки що залишається незмінною — 35,50 грн.

Євро ж подешевшав за обома "показниками". У продажу та купівлі валюта втратила 5 копійок і тепер коштує 37,55 грн та 37,30 грн відповідно.

Курс валют на чорному ринку України 19 червня
Курс валют на чорному ринку України 19 червня

Трохи змінилися й ціни на міжбанку. Середня вартість долара, наприклад, в українських банках дорівнює 35,20 грн (купівля) та 35,90 грн (продаж).

Курс долара у банках України 19 червня
Курс долара у банках України 19 червня

Європейська валюта обійдеться дещо дорожче. В середньому, при покупці в банку вас попросять заплатити 38,80 грн. Якщо це продаж, то курс дорівнює 37,80 грн.

Курс євро у банках України 19 червня
Курс євро у банках України 19 червня

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи варто чекати на черговий зліт іноземної валюти і чи справді можливий долар по 40. Більше деталей повідомили фінансові експерти.