Стартувала виплата допомоги від "ПриватБанку": хто та як зможе отримати гроші

Читать на русском
Автор
12376
Українці отримають гроші за допомогу переселенцям
Українці отримають гроші за допомогу переселенцям

Компенсація надійде виключно у випадку, якщо гість матиме офіційно зареєстрований статус ВПО

Один з провідних українських банків "ПриватБанк", який нещодавно запропонував українцям нову послугу, повідомив про те, що почав виплачувати ще одну компенсацію.

Як повідомили у пресслужбі установи, гроші від Міжнародної федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця нараховуються громадянам, які безоплатно надали прихисток внутрішнім переселенцям. Загальна сума щомісячної допомоги — 450 гривень.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Хто отримає виплати

Компенсація буде виплачуватися українцям, які у власних житлових приміщеннях безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Розмір компенсації складає 14,77 гривень на одну особу щодня. Тобто за місяць — 450 гривень за кожного ВПО. Кошти перераховуватимуть переказом на банківський рахунок через платіжну систему PrivatMoney.

Варто наголосити, що гроші надаватимуть лише в тому разі, якщо гість офіційно має статус ВПО(!)

Алгоритм дій для отримання компенсації

  • Здійснити реєстрацію свого житла на сайті. На наступний день (не пізніше) подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), де буде вказано ПІБ кожного з розміщених осіб. Окрім того, в обов'язковому порядку повинна бути надана копія документів, які засвідчують їх особи.
  • У день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості необхідно подати повторну заявку із вказаними відомостями.
  • Звернутись до виконкому за місцем розташування житлового приміщення для отримання грошової допомоги.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "ПриватБанк" вирішив піти на зустріч своїм клієнтам і подовжив дію "кредитних канікул" для боржників. Проте, аби користуватися зменшеною кредитною ставкою, українці вимушені будуть виконати кілька умов установи.