Долар на чорному ринку втрачає позиції: свіжий курс на 22 червня

Читать на русском
Автор
1426
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні

НБУ утримує курс долара вже 119 днів поспіль, натомість на чорному ринку ціни на американську валюту знижуються

У середу, 22 червня, головний банк України встановив офіційний курс національної валюти відносно американського долара на рівні 29,25 гривень. Ця ціна залишається незмінною з 24 лютого. При цьому європейська валюта упродовж доби коштуватиме 30,86 гривень, що на 16 копійок дорожче, аніж у попередній банківський день.

На чорному ринку, за даними "Мінфіну" американська валюта почала просідати. Так, долар США у середу купуватимуть за 35,25 гривень, що на п'ять копійок дешевше, аніж вчора. Водночас продавати його будуть по 35,40 гривень. І ця ціна на 10 копійок менша, ніж у вівторок.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Європейська валюта сьогодні коштуватиме під час купівлі 37,15 гривень. Натомість продаж євро обійдеться у 37,35 гривень, що також є дешевшим на п'ять копійок порівнянно з попередніми розцінками.

Мінфін повідомив курс валют на 22 червня
Курс долара та євро на чорному ринку 22 червня

Варто додати, що, згідно з переконаннями фінансового аналітика Максима Орищака, до кінця червня курс долара в Україні зберігатиметься в діапазоні 35,5-36,5 гривень, а євро — 37,5-37,8 гривень.

Офіційні розцінки на іноземну валюту, які Національний банк встановив на 22 червня, виглядають так:

Курс долара та євро 22 червня
НБУ встановив курси валют на 22 червня

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку експерта у сфері фінансів Олексія Куща, приблизно за пів року американський долар може значно підскочити у ціні та досягнути позначки у 40 гривень.