Долар на чорному ринку призупинився, а євро значно просів: свіжий курс на 23 червня

Читать на русском
Автор
1713
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні

Розцінки на іноземну валюту продовжують повзти донизу

На четвер, 23 червня, Національний банк України, збільшив курс гривні щодо євро на 11 копійок в порівнянні з попереднім банківським днем. Стосовно долара курс національної валюти залишається без змін з 24 лютого.

За даними "Мінфіну" на чорному ринку ситуація також змінилася. Зокрема американська валюта у четвер коштуватиме 35,25 гривень, що рівно вчорашнім розцінкам. А от продаж долара США обійдеться у 35,35 гривень. І ця ціна на 5 копійок менша, ніж у середу.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Що стосується розцінок на європейську валюту, то під час купівлі за один євро доведеться викласти 37,10 гривень, що на 5 копійок менше за попередню ціну. Натомість його продаж сьогодні обійдеться у 37,27 гривень, що також є дешевшим на 8 копійок відносно попередніх розцінок.

Ціни на валюту від Мінфіну 23 червня
Курс долара та євро на чорному ринку 23 червня

На думку аналітичних експертів, просідання цін на американську валюту не зупиниться. Згідно з прогнозами економіста Віталія Шапрана, долар США й надалі знижуватиметься, повільно просуваючись до ринкового консенсусу.

Ціни на іноземну валюту, встановлені Нацбанком у четвер виглядатимуть так:

НБУ ціни на валюту
НБУ встановив курси валют на 23 червня

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи підніметься ціна американського долара до позначки у 40 гривень вже цього літа та чи варто купувати заокеанську валюту українцям, аби зберігати у ній свої заощадження.