Курс долара продовжує падіння – чи чекати на нові “качелі”

Читать на русском
Автор
3119
Долар повернеться до курсу біля офіційного, обіцяють експерти
Долар повернеться до курсу біля офіційного, обіцяють експерти. Фото Відкриті джерела

Долар продовжить коливання у серпні, але швидше за все лише в один бік

У середу, 3 серпня, курс долара щодо гривні досить серйозно впав, якщо на початку тижня за долар давали близько 40 гривень, тепер його курс знизився приблизно до 39,5 грн.

Передбачається, що однією з причин цього стало рішення НБУ щодо небанківських обмінників, яким заборонили розміщувати свої курси на табло обмінників, котрі можна побачити здалеку. Це справило певний ефект, але не на пересічних людей, а на господарів самих обмінників. На тлі введених обмежень пройшла чутка, що НБУ взагалі може заборонити діяльність небанківських обмінників, що спонукало їх обережніше поводитися з курсами.

Експерти запевняють, що об’єктивних причин для зростання курсу долара немає — скоріше йдеться про паніку, яку вже вдалося подолати, тому курс має всі шанси наблизитися до офіційного рівня і стабілізуватися біля позначок 37-38 грн/$, пише OBOZREVATEL.

Крім готівкового долара у банках та на чорному ринку, українці отримали можливість придбати безготівковий долар у банках. Наприклад, співзасновник Монобанку Олег Гороховський у соцмережах повідомив, що в додатку Monobank можна знову купити долар, але тільки на депозит.

"Купити валюту можна в межах ліміту 50 000 грн. на місяць для розміщення на новий терміновий депозит строком на 3 місяці і більше і для поповнення чинних строкових депозитів до закінчення терміну яких залишається 3 місяці і більше. Після закінчення терміну дії депозиту виплата можлива на рахунок клієнта або готівкою у відділеннях Універсалбанку та банків-партнерів у рамках денного ліміту (еквівалент 100’000 грн.)", — так описав умови купівлі долара в Монобанку Олег Гороховський.

При цьому банкір уточнив, що у разі ажіотажного попиту, банк залишає за собою право на припинення продажу валюти.

Зрештою вже найближчим часом експерти прогнозують курсу долара падіння до рівня, трохи вище за офіційний – близько 37-38 гривень за долар.