Вбивство військових у Дніпрі: що відомо про 21-річного нацгвардійця Артема Рябчука

Читати російською
Автор

Родину хлопця характеризують як дуже віруючу, а його називають спокійним та врівноваженим.

Військовослужбовець Національної гвардії України Артемій Рябчук у четвер, 27 січня, на території заводу "Южмаш" у Дніпрі розстріляв десятьох своїх товаришів по службі. З них п’ятеро загинули на місці, а за життя інших борються медики.

"Телеграф" зібрав усе, що відомо про 21-річного нацгвардійця.

Ім’я підозрюваного у стрілянині озвучили у Міністерстві внутрішніх справ — стрілком виявився солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2002 року народження.

У поліції щодо підозрюваного зазначили, що він є уродженцем міста Ізмаїл Одеської області і опублікували його фото.

Артемій Рябчук на заводі "Южмаш" у Дніпрі розстріляв 10 осіб

З власних джерел "Телеграфу" стали відомі ще деякі відомості про Артемія Рябчука, зокрема, що його призвали на службу у Нацгвардії 21 жовтня 2021 року. До цього він був студентом Ізмаїльського аграрно-технічного коледжу та не мав жодних проблем із законом, зокрема судимостей. А після навчання працював комірником на одній з дистриб’юторських фірм міста.

При цьому OBOZREVATEL з’ясував, що сім’я нацгвардійця була дуже віруючою, а сусіди з Ізмаїла не можуть навіть уявити, що могло штовхнути хлопця на такий вчинок.

Також стало відомо, що Артем має старшу 28-річну сестру Юлю, яка живе у Росії. Матері нацгвардійця 54 роки і вона все ще проживає в Ізмаїлі, однак сусіди нічого не можуть сказати про жінку, адже вона мало з ким спілкується. Артема мешканці міста характеризують як спокійного, але зазначають, що друзів у нього тут не було.

Водночас колишній заступник голови МВС Антон Геращенко про підозрюваного розповів, що Артемій Рябчук виріс без батька. На заводі "Южмаш" у його обов’язки входила охорона території.

Що стало мотивом для вчинення 21-річним хлопцем злочину такого ступеню важкості будуть з’ясовувати правоохоронці. Геращенко додав, що насамперед вивчатиметься питання, чи не було щодо Рябчука психологічного тиску у колективі, а також те, як він проходив медичну комісію з висновків якої йому надали право доступу до бойової зброї.

"У будь-якому разі за масове вбивство він нестиме найжорстокіше покарання", — резюмував ексзаступник голови МВС.

Під час затримання у Рябчука вилучили зброю /Колаж "Телеграфу"

Нагадаємо, що трагедія на "Южмаші" сталася о 3:40 годині ночі 27 січня, коли нацгвардійцям роздавали зброю. У момент отримання автомата АК-47 Артем Рябчук почав стріляти по товаришах по службі, пізніше з’явилося відео розстрілу. В результаті стрілянини загинуло четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка. За життя ще п’ятьох осіб борються медики.