Дніпровському стрільцю оголосили про підозру: скільки років йому світить і які версії є у слідства

Читать на русском
Автор
3088
Підозрюваний у вбивстві нацгвардійців Артемій Рябчук
Підозрюваний у вбивстві нацгвардійців Артемій Рябчук. Фото Телеграф

Справу розглядають за трьома статтями Кримінального кодексу України

Уродженцю Одещини Артемію Рябчуку, який 27 січня вчинив обстріл людей на території дніпровського заводу "Південмаш", вбивши п'ятьох військовослужбовців, оголосили про підозру за трьома статтями.

Про це повідомили під час онлайн-брифінгу.

Зокрема, солдата строкової служби звинувачують в рамках таких статей:

  • стаття 115 Кримінального кодексу України щодо умисного вбивства. Згідно з чинним законодавством передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років;
  • стаття 408 ККУ про дезертирство, яке було вчинене в умовах особливого періоду. Особа може бути покарана позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.
  • стаття 410 ККУ про викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем. Покарання — позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Також зазначається, що представникам правоохоронних органів вдалося допитати одного з поранених нацгвардійців.

Наразі за фактом стрілянини на території "Південмашу" відкрито низку експертих. Першочергово перевірятимуть стан Артемія Рябчука — чи не був він нетверезим та чи не перебував від дією наркотичних речовин. Розглядаються кілька версій причин трагедії, серед яких і цькування товаришами по службі.

Варто зазначити, що запобіжний захід солдату-вбивці поки що не обрали.

Окрім цього, буде проведено додаткове розслідування того, як відеоматеріали розслідування та затримання потрапили до мережі Internet.

Онлайн брифінг

Раніше "Телеграф" повідомляв, в якому стані перебувають поранені військові, яких обстріляли на території дніпровського заводу та показав, як відбувалося затримання Артемія Рябчука.