Вважали "стукачем": названо можливу причину кривавого розстрілу військових на Південмаші у Дніпрі

Читать на русском
Автор
49026
Артем Рябчук міг чекати на видачу зброї, щоб помститися своїм кривдникам
Артем Рябчук міг чекати на видачу зброї, щоб помститися своїм кривдникам. Фото Колаж "Телеграфу"

За попередньою інформацією, хлопець міг помститися своїм товаришам за булінг.

У справі про розстріл військових у Дніпрі спливли нові подробиці. Зокрема, став відомий попередній мотив Артемія Рябчука, який тільки отримавши автомат розстріляв десятьох своїх товаришів по службі.

За інформацією народної депутатки від партії "Слуга народу" Юлії Яцик, причиною жахливої трагедії на "Южмаші" могла стати помста.

Депутатка повідомила, що нацгвардієць Артем Рябчук два місяці тому попередив бійку між іншими солдатами. Про цей інцидент нацгвардієць проінформував керівництво, яке нібито жодним чином не відреагувало та не вжило відповідних заходів.

Після цього товариші Рябчука по службі назвали його "стукачем" та почали з нього знущатися.

"Він спеціально чекав 2 місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує. Звичайно, це не виправдовує поведінку нацгвардійця. Однак, невжиття керівництвом жодних заходів реагування на цю подію може бути підставою для притягнення до відповідальності й інших службових осіб", — написала Юлія Яцик.

Артемій Рябчук розстріляв нацгвардійців у Дніпрі - став відомий мотив
Мотивом до розстрілу військових у Дніпрі могла стати помста

Нагадаємо, що надзвичайна подія на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі сталася в ніч проти четверга, 27 січня. У мережі з’явилося відео, як Рябчук спочатку поранив товаришів по службі, а потім добив їх контрольними пострілами. Хлопця затримали у пригороді Дніпра. У момент арешту при ньому була зброя.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомо про 21-річного Артема Рябчука та як його характеризують знайомі.