У "Шахтаря" новий тренер: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
3473
Ігор Йовічевич тренуватиме клуб наступні два роки
Ігор Йовічевич тренуватиме клуб наступні два роки. Фото фото з відкритих джерел

У наставника великий досвід роботи з українськими клубами

Донецький ФК "Шахтар", який днями звільнив з посади головного тренера італійця Роберто Де Дзербі, назвав імя його наступника. Ним став хорватський спеціаліст Ігор Йовічевич.

Як повідомив клуб у своїх соцмережах, Йовічевич за контрактом працюватиме з донеччанами наступні два роки. Він буде 35 наставником в історії клубу.

48-річний Йовічевич починав як півзахисник у загребському "Динамо", звідки потрапив до мадридського "Реала". Встиг пограти за львівський клуб "Карпати".

Після завершення кар’єри гравця свій перший великий тренерський контракт отримав в Україні – у 2014-2015 роках був в.о., а потім і офіційним головним тренером "Карпат". Працював як наставник зі словенським "Цельє" та рідним загребським "Динамо". У сезоні 2019-2020 привів свій клуб до статусу чемпіона Хорватії. З 2020 по 2022 рік тренував СК "Дніпро-1" в Україні – зайняв із ним третє місце в Українській прем'єр лізі, вивівши команду до розіграшу Ліги Європи.

Як тренер провів 92 матчі в чемпіонаті й Кубку України: 37 перемог, 18 нічиїх, 37 поразок (різниця м’ячів: 135–120).

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко перейшов з англійського "Вест Гема" до "Аль-Айну" з Об’єднаних Арабських Еміратів.