Терехов пояснив, чому у Харкові вже не чекають на росіян

Читать на русском
Автор
2260
Мер прокоментував інформацію щодо можливої окупації міста
Мер прокоментував інформацію щодо можливої окупації міста. Фото https://novavlada.info/

Мер повідомив, що повтору 2014 року, коли РФ вже намагалася захопити місто, ніхто не хоче

Резонансна промова глави української держави Володимира Зеленського щодо ймовірної окупації Харкова російськими військовими у коментарі виданню "The Washington Post" викликала різношерстну реакцію як у населення, так і у політичних експертів та представників влади. Особливо бурхливо цю інформацію сприйняли самі харків'яни та керівництво міста, яке запевняє, що за вісім років, висновків було зроблено достатньо.

Кореспондентові "Телеграфу" вдалося поспілкуватися з міським головою Харкова Ігорем Тереховим та дізнатися його позицію щодо ймовірності виникнення реальної загрози вторгнення Росії на українські території.

За словами мера, 2014 рік, коли у місті панували "проросійські настрої" порівнювати із теперішнім, 2022 роком, не варто. На його думку, різниця кардинальна, адже за ці вісім років у Харкові не залишилося людей, які б мріяли про повторення ситуації, яка виникла у Донецькій та Луганській областях, мовляв, "надивилися".

Терехов відзначає, що тоді було дуже складно, адже розуміння того, хто і куди рухається не було взагалі. Зараз же війни з Росією ніхто з місцевих не хоче і всі сподіваються, що війна обійде стороною їх будинки.

Наостанок керівник міста заявив, що нині українські військові займаються своїми справами, територіальна оборона — своїми, а керівництво міста Харкова й надалі утримує надійну та стабільну ситуацію та займається безпосередньо подальшим розвитком міста.

Детальніше ознайомитися з позицією Ігоря Терехова можна у матеріалі "Телеграфу": "Терехов про окупацію Харкова: "У місті немає бажаючих повторити долю Донецька та Луганська"".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що раніше президент України Володимир Зеленський припустив, що у випадку, якщо Кремль прийме рішення розгорнути повномасштабну війну з українською стороною, то першим містом, яке він спробує окупувати, стане Харків.

Також нагадаємо, що офіцер Сил спеціальних операцій заявив, що у разі, якщо російський президент Путін все ж ризикне спробувати напасти на Харків, то його армію очікує "кривава поразка". Військовий переконаний, що навіть якщо армії Росії вдасться окупувати місто, то утримувати його довго — не в її силах.