Трагедія у Харкові: з-під завалів дістали тіло дитини в ковдрі, кількість загиблих зросла (нові подробиці, фото та відео)

Читать на русском
Автор
15180
Наслідки удару
Наслідки удару. Фото ДСНС

Відомо про 29 постраждалих

Кількість постраждалих від ранкового ракетного удару росіян по Харкову станом на 12 годину склала 29 осіб. Число загиблих зросло до двох осіб.

Про кількість постраждалих повідомили у Харківській обласній прокуратурі. Начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов опублікував фото з місця події.

Серед загиблих виявилася 10-річна дитина, тіло якої в ковдрі рятувальники витягли з-під уламків. Хлопчик, мабуть, спав під час удару. Під завалами знайшли тіло ще однієї жертви. З'ясувалося, що це бабуся загиблого хлопчика та пораненої 11-місячної дитини. Жінці було 67 років.

Тіло дитини, загорнуте в ковдру

Президент України Володимир Зеленський відреагував на черговий акт тероризму росіян. Він опублікував відео із місця трагедії. Глава держави висловив співчуття близьким загиблого хлопчика і наголосив, що відповіддю на російський терор має бути стійкість українців та щоденне завдання втрат окупантам.

Головне управління ДСНС у Харківській області опублікувало нові пронизливі фото з місця ракетного удару. На кадрах — жахливі руйнування у центрі мирного міста, на землі розкидані особисті речі мешканців будинку.

Росіяни знищують мирних українців
Наслідки удару
Спалахнула пожежа
Розбір завалів продовжується

Нагадаємо, ворог ударив по центру Харкова рано-вранці. Удари припали виключно до цивільної інфраструктури, зокрема до житлового будинку. Пошкоджено два багатоквартирні будинки та зруйновано триповерховий житловий будинок. Серед постраждалих 11-місячна дитина. Двох людей вдалося врятувати співробітникам ДСНС.

Як повідомляв "Телеграф", 6 жовтня росіяни вдарили по селі Гроза у Харківській області. Удар припав по кафе, де місцеві жителі поминали односельця, який загинув, захищаючи Україну. Загинуло 52 особи, серед яких 6-річна дитина.