Подорожчає все: економіст дав невтішний прогноз для України

Читать на русском
Автор
2327
Причини зростання цін на продукти
Причини зростання цін на продукти. Фото РБК

Олексій Кущ розповів, які продукти та чому подорожчають у нашій країні найближчим часом

Осінь 2021 року кинула чимало серйозних викликів перед нашою країною.

Експерти розповіли "Телеграфу", як Україна вирішуватиме проблемні питання найближчим часом і наскільки реально це зробити.

Що стосується економіки України, то всі процеси відбуваються на тлі інфляції, що розкручується, зазначив у коментарі для «Телеграфа» фінансовий експерт, економіст Олексій Кущ. Він вважає, що в листопаді легше не стане.

На думку економіста, подорожчання енергетичних ресурсів (газу та вугілля) потягне за собою зростання цін на всі товари, які так чи інакше з цим пов’язані.

Олексій Кущ каже, що ті ж самі державні елеватори через високі ціни на газ не можуть якісно просушувати зерно – і змушені підвищувати тарифи за його зберігання. Так само – хлібопекарні, хлібозаводи через відпускні ціни на газ підвищуватимуть ціни на свою продукцію.

"Хліб стане точно дорожчим. Відсотків на 10-15% мінімум. Також через зростання цін на газ злетять ціни на все, що пов’язано з комбікормами. Це яйця, частково курятина. Плюс – усі тепличні овочі", – каже економіст.

Нагадаємо, "Телеграф" раніше писав, чому в Україні дорожчає алкоголь. У Мінекономіки заявили, що вже розробили проект постанови щодо мінімальних роздрібних цін і тепер його мають підписати всі зацікавлені ЦОВВ.