Де гроші? Клієнти "ПриватБанку" масово скаржаться на проблеми із отриманням тисячі Зеленського

Читати російською
Автор

Чимало українців залишилися без "ковідної тисячі" перед Новим роком

Фінансове заохочення за пройдений курс вакцинації від коронавірусу (дві дози) у розмірі тисячі гривень має велику популярність в Україні. Тільки в перші дні до "Дії" звернулося понад 4,5 млн осіб на оформлення грошей. Проте не у всіх фінустановах отримання цих грошей відбувається без ексцесів.

Так, на сайті "Мінфін" можна зустріти чимало незадоволених роботою "ПриватБанку" у контексті програми "Є-Підтримка".

Окремі користувачі кажуть, що подавали заявки на "вовину тисячу" ще 18-19 грудня, проте грошей на карті так і не з’явилося.

Минфин
Минфин

При цьому користувачка Анастасія Акіндінова підкреслює, що в банку не попереджали про необхідність очікування аж 10 робочих днів для отримання виплат.

Минфин

У техпідтримці банку лише розводять руками – кожна установа працює за своєю схемою. І якщо клієнти monobank або А-банку можуть отримати гроші одразу після відправлення заявки, то у "Приваті" доведеться почекати — тут чекають на конкретні зарахування від держави, а не віддають "свої".

"Ми розуміємо, що очікування — не найприємніше почуття, але Міністерство економіки України вже проводить транші на виплату нашим клієнтам і залишилося зовсім небагато", — заспокоюють представники "ПриватБанку".

Минфин

Також співробітники установи наголошують: десять робочих днів вважаються не від оформлення картки у банку, а з моменту подання заявки на гроші через "Дію". Зважаючи на все, цей механізм часто дає збої, т.к. люди впевнені, що для зарахування фінансів достатньо відкрити спеціальну картку.

Втім, є й ті, хто не отримав своїх грошей навіть після проходження десяти робочих днів.

"Оператори відповідають якісь дурниці. Не рекомендую користуватися. Не так потрібні ті гроші, як з’являється розчарування від роботи банку", — зазначив користувач alexkharkiv96.

Минфин

При цьому в "Приваті" лише пошкодували те, що у клієнта склалося погане враження про їхню роботу і знову нагадали про затримки від Міністерства фінансів. Однак пояснення, чому грошей немає навіть після всіх поставлених термінів, так і не з’явилося.

Нагадаємо, раніше Телеграф розповідав, як покроково створити заявку на отримання тисячі гривень за вакцинацію. Фахівці спробували максимально спростити цей процес.