Частині українців можуть дозволити пільгове розмитнення авто – стало відомо кому

Читать на русском
Автор
2538
Розмитнення євроблях може знову стати безкоштовним для деяких українців
Розмитнення євроблях може знову стати безкоштовним для деяких українців

Податкові послаблення діятимуть тільки на час воєнного стану

Попри те, що 1 липня в Україні закінчився період нульового розмитнення автомобілів, для деяких українців можуть повернути цю опцію. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України.

Як повідомляє "Ліга.Закон", документ пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, щоби підтримати українців, що постраждали внаслідок збройної агресії росії у вигляді знищення чи пошкодження майна. Законопроектом передбачається, що право на безкоштовне розмитнення отримають суб’єкти господарювання, збитки яких від знищення чи пошкодження майна перевищують 10% від балансової вартості активів станом на 1 січня 2022 року.

Окрім права на нульове розмитнення таким суб’єктам пропонують скасувати оподаткування ПВД, акцизним податком, а також не збирати з них ввізне мито на транспортні засоби, сільгосптехніку, виробниче устаткування та обладнання, а також запчастини та комплектуючі до всіх цих категорій. Послаблення стосується зокрема так званих євроблях. Перелічені пільги пропонують запровадити з 1 серпня 2022 року і до закінчення воєнного стану.

При цьому пільги діятимуть для операцій з товарами, вартість яких не перевищує обсяг завданої шкоди, підтвердженої експертним висновком в установленому порядку.

Нагадаємо, з 1 липня змінились не тільки правила розмитнення автомобілів, але й розмір прожиткового мінімуму, пенсій, ставки зі страхування автомобілів, відсотки для недобросовісних боржників банків та інше.