Смерть судді Писанця розслідують за статтею про умисне вбивство

Читать на русском
Автор
Справу Писанця взяв на контроль Офіс генпрокурора
Справу Писанця взяв на контроль Офіс генпрокурора. Фото gp.gov.ua

Досудове розслідування здійснюватимуть співробітники ДБР

Смерть судді Печерського райсуду Києва кваліфікували як "умисне вбивство" (ч.1 ст.115 КК України) і розпочали кримінальне провадження за керівництва Київської міської прокуратури.

Про це у неділю, 12 вересня, повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що трагічний інцидент стався 11 вересня під Києвом — у селі Погреби Броварського району. Там зараз проводять розшукові слідчі дії для того, щоб встановити обставини події. Крім того, у справі призначили низку експертиз.

Також відомо, що досудове розслідування здійснюватимуть співробітники Державного бюро розслідувань, а справа знаходиться під контролем Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, труп судді Печерського райсуду Віталія Писанця виявили 11 вересня у будинку його товариша в селі Погреби Броварського району. На його носі та футболці були плями бурого кольору. За інфомарцією його друзів, Писанець вдарив одного з них, перечепився через вазу, впав і помер.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що померлий суддя Писанець ухвалював резонансні і спірні рішення — від скасування арешту майна екс-міністра МВС часів президентства Януковича Віталія Захарченка до справи Шеремета та навіть справи Медведчука.