Новий зам Кличко допоміг київському адвокату привласнити цілий острів і набережну на Оболоні: подробиці розслідування

Читать на русском
Автор
Київський бізнесмен заволодів 16 природними об'єктами Новина оновлена 24 вересня 2021, 09:21
Київський бізнесмен заволодів 16 природними об'єктами. Фото radiosvoboda.org

У приватні руки потрапили 16 жирних обʼєктів

У Києві юрист-бізнесмен Костянтин Бойко заволодів великою кількістю причалів та дамб, котрі знаходяться на Дніпрі, а також Оболонським півостровом, площа якого складає майже 150 тисяч кв. метрів. Вдалося йому це зробити ніби то знайшовши "загублені майнові права", з чого і почалася історія. Відомо, що схема не обійшлася без звʼязків із колишнім керівником поліції Андрієм Крищенком (23 вересня 2021 року його назначили замісником мера столиці Віталія Кличко).

Про це ввечері в четвер, 23 вересня, повідомляють "Схеми".

Ще у 2018 році бізнесмен звернувся до Поліції з повідомленням, що він ніби то знайшов документи на оболонський причал і ще 16 подібних обʼєктів.

Бойко заволодів величезними територіями
Причал площею понад 4 тис. кв. метрів тепер належить ТОВ "Українське бюро річкових портів"

Того ж таки року Бойко заявив про себе у поліції як помічник партнер з розвитку спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Ольги Лук’янцевої. Тоді жінка звернулася до поліції із заявою про крадіжку майна школи, проте там їй не поспішали допомагати. Тоді знайомі порадилися звернутися їй до Бойко, який сам подав у поліцію заяву без її відома.

Бойко заволодів величезними державними територіями
Школа олімпійського резерву на Оболоні

Тоді бізнесмен запропонував, щоб обʼєкти, на які він знайшов документи, тимчасово перейшли у його власність. Його заяву у поліції розглянули і підтвердили, що обʼєкти насправді не мають власників. В результаті Бойку дозволили стати власником 16 обʼєктів. Таке рішення прийняла слідча київського Нацполу Ольга Мамот.

Дозвіл Бойко на отримання у власність природних об'єктів
Дозвіл на заволодіння природними об'єктами

Після цього бізнесмен вніс 11 з 16 природних обʼєктів у державний реєстр, що засвідчило його майнові права, і продав їх компанії ТОВ "Українське бюро річкових портів". Варто відзначити, що він є її співвласником.

Бізнесмен заволодів Оболонським півостровом, великою кількістю причалів та дамб

У власність бізнесмена перейшов причал поліцейської бази відпочинку "Динамо" під Вишгородом, вихід до берега на Дніпрі у селі Витачів в Обухівському районі, причал річкового порту у селі Трипілля в тому ж районі, вихід до берега в одному з садових товариств у заплаві Дніпра на Осокорках. Також у власність Бойко перейшла дамба на озері Алмазному на Троєщині, вихід до води на Рибальському острові в районі вулиці Набережно–Хрещатицької, причал на Оболоні, котрий використовується учнями спортивної школи олімпійського резерву та пошановувачами вітрильного спорту, а також дамба півострова, яка огинає затоку Собаче гирло, теж на Оболоні.

Раніше "Телеграф" повідомляв про схеми захоплення українських земель, завдяки яким за останні кілька років був сформований тіньовий ринок обсягом в 5 млн гектарів.