"Червона" зона змушує: кияни зібрали велику чергу на вакцинацію в неділю (фото, відео)

Читать на русском
Автор
660
Незважаючи на швидке просування, черга не надто прагнула зменшитися
Незважаючи на швидке просування, черга не надто прагнула зменшитися. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Деякі охочі вакцинуватися зізнаються, що роблять щеплення через карантинні обмеження.

У неділю, 7 листопада, столиця, як і кілька попередніх тижнів, б’є рекорди відвідуваності центрів масової вакцинації. Кияни вишиковуються в багатометрові черги, чекаючи на своє щеплення.

Кореспондент "Телеграфа" побував біля Міжнародного виставкового центру, поспілкувавшись із людьми в одній із таких черг.

Очередь на вакцинацию в Киеве 7 ноября фото 1
"Червона" зона робить свою справу — люди йдуть за щепленням

Варто зазначити, що багатолюдно біля МВЦ було від самого ранку. Попередньо повідомлялося про наявність черг як мінімум на дві вакцини – Pfizer та CoronaVac.

Очередь на вакцинацию в Киеве 7 ноября фото 2
Нові охочі вакцинуватися з’являлися постійно

Загалом люди у черзі не надто охоче спілкувалися з журналістом. Хотілося б вірити, що причина у небажанні ймовірного поширення коронавірусної хвороби. Втім, це частково спростовується багатьма людьми, котрі перебувають у натовпі без захисної маски.

Очередь на вакцинацию в Киеве 7 ноября фото 3
Черга вражає розмірами

Дехто з тих, кому кореспондентові "Телеграфа" вдалося розговорити, зізналися, що прийшли вакцинуватися, бо вважають — щеплення мають отримати всі.

Очередь на вакцинацию в Киеве 7 ноября фото 4
Дехто приходив навіть із маленькими дітьми

За словами однієї із співрозмовниць нашого видання, у неї не вдавалося раніше вакцинуватися через сильну зайнятість на роботі. А щойно видався вільний день, то вона й прийшла до МВЦ за щепленням.

Очередь на вакцинацию в Киеве 7 ноября фото 5
Дехто навіть у черзі на вакцинацію примудрився ходити без масок

На противагу цьому старший чоловік розповів "Телеграфу", що не надто вірить у хворобу, але вакцинуватись вирішив через введені обмеження. Насамперед, його турбує можливість проїзду у громадському транспорті.

Черга біля МВЦ на вакцинацію

Підрахувати точну кількість тих, хто прийшов до МВЦ на вакцинацію в неділю, 7 листопада, "на око" складно. Все тому, що незважаючи на відносно швидке просування черги, вона тривалий час не зменшувалась у розмірах — підходили все нові й нові люди.

Київ, черга на вакцинацію 7.11.2021

Фото та відео: Ян Доброносов, "Телеграф".

Нагадаємо, раніше наше видання поділилося враженнями від перебування в одній з ковідних лікарень Харкова — фоторепортаж, що вийшов, не вимагає додаткових коментарів.