Економія на проїзді і не тільки: що таке "Картка киянина" та як її отримати

Читати російською
Автор

Хто може отримати "Карту киянина" та які документи для цього потрібні.

Влада Києва засмутила мешканців міста новиною про те, що проїзд у громадському транспорті вже з 1 січня подорожчає більш ніж удвічі. Вже з початком нового року кияни сплачуватимуть за проїзд 20 гривень. Водночас у КМДА озвучили кілька способів заощадити, і один із них торкнеться власників "Карти киянина".

Відповідна карта є носієм персональної інформації мешканця столиці, а також підтримує додатки щодо надання та обліку заходів соціальної підтримки.

"Карта киянина" дозволяє не лише розплачуватись за проїзд у громадському транспорті, а й також може використовуватись для отримання соціальних знижок та пільг у магазинах, аптеках та лікувальних закладах.

У Києві така річ уже не нова і з’явилася ще у 2018 році, проте отримати її можуть не всі, а лише ті категорії громадян, яким надано соціальну допомогу від держави.

До таких категорій можуть належати багатодітні батьки, учасники бойових дій, люди з обмеженими повноваженнями та інші. З повним списком можна ознайомитись на сайті КМДА.

Видачею цих карток займається "Ощадбанк", а для її отримання необхідно, крім заяви, мати такі документи:

  • український паспорт чи документ, що його замінює;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН);
  • документи, що підтверджують, що особа є мешканцем Києва (учнівський чи студентський квиток, довідка з місця роботи тощо);
  • посвідчення, що підтверджує декларація про отримання пільг;
  • довідка переселенця (якщо є);
  • фотографія 3х4 або 4х6.

Як повідомлялося раніше, "Карта киянина" не єдиний спосіб отримання знижки на проїзд у громадському транспорті, вигіднішим рішенням може стати покупка електронного квитка.