Під Радою поліція переносить ФОПівців на руках: ексклюзивні фото та відео

Читать на русском
Автор
2420
У хід пішли димові шашки
У хід пішли димові шашки. Фото telegraf.com.ua

У п’ятницю Верховна Рада збереться на позачергове засідання щодо законопроекту про відстрочку запровадження касових апаратів.

Під будівлею Верховної Ради під час мітингу ФОП відбулися зіткнення з поліцією. Попередньо мітингувальники намагалися перекрити вулицю Грушевського.

Як повідомляє кореспондент "Телеграфу", використовуються петарди та димові шашки.

Зіткнення на мітингу ФОП, 17 грудня
Мітинг ФОП під Радою переріс у зіткнення

Одного з протестувальників забрали за ноги та руки з натовпу.

Протести ФОП під Радою
Поліція забирає протестувальника

Під Верховну Раду на протести підприємці вийшли через обов’язкове використання ФОП 2-4 групи з 1 січня 2022 року касових апаратів. Протестувальники хочуть відстрочки на рік. Через це у п’ятницю, 17 грудня, скликають позачергове засідання Ради.

Планується розгляд законопроєкту 6376, який дозволить запровадити касові апарати (реєстратори розрахункових операцій) з 1 січня 2023 року.

Зіткнення під Радою

Для проведення позачергового засідання нардеп Анна Скороход, яка також зробила заяву про "конверти" у Раді за ухвалення рішень, збирала підписи колег. Їх набралося понад 150.

Чому протестують ФОП

Протест підприємців під Верховною Радою
Ситуація залишається напруженою

Фото та відео: Ян Доброносов, "Телеграф".

Введення касового апарату – фінансовий тягар на плечах підприємця. Суму витрат оцінюють приблизно 10-15 тисяч на місяць. Малий бізнес заявляє, що така сума непосильна для них і може спричинити скорочення працівників.

Якщо законопроєкт про відстрочку не пройде, касові апарати мають з’явитися у всіх ФОП 2,3,4 групи незалежно від типу послуг.

Зазначимо, що запровадження з 1 січня 2022 року це вже відстрочене — Рада ухвалила таке рішення у грудні 2020 року.

Раніше "Телеграф" писав, що підприємці різних груп платять різні суми до бюджету. Наприклад, у другій — у ресторанному господарстві чи роздрібній торгівлі — єдиний податок до 1200 гривень на місяць, а ЄСВ — 1430 не лише за себе, а й за найманих працівників.