Колишня дружина викрала іноземця та утримувала його у підвалі: подробиці НП у Києві (фото, відео)

Читать на русском
Автор
926
Чоловіка тримали зв’язаним по руках та ногах
Чоловіка тримали зв’язаним по руках та ногах. Фото Колаж "Телеграфу"

Від потерпілого в якості викупу вимагали віддати великий доларовий борг

День Святого Миколая став дуже насиченим для 34-річного іноземця, який проживає у Києві. У святковий день його викрала колишня дружина, скориставшись допомогою найближчих родичів.

Подробиці інциденту поділилися в пресслужбі поліції Києва.

Із заявою про зникнення співмешканця, який є іноземним громадянином, до правоохоронців звернулась одна із мешканок столиці. Вона повідомила, що їй відомо про викрадення свого обранця — того начебто скрутили невідомі, забризкавши його сльозогінним газом. Після цього чоловіка відвезли у невідомому напрямку.

Як вдалося встановити поліцейським, злочинцями виявилася колишня дружина викраденого, її мати та брат, а також знайомий родини. Жінок знайшли разом зі зв’язаною жертвою викрадення в одному із підвалів гаражів у Деснянському районі столиці.

Викрадений іноземець у Києві
Чоловіка тримали під замком більше доби

Головною вимогою зловмисників була сплата суми у дві тисячі доларів. Як стверджує колишня дружина потерпілого, саме стільки він їй заборгував. Чоловік же переконує, що жодного боргу не існує.

Викрадення іноземця в Києві фото
Викрадачів оперативно затримали

Під час оперативних слідчих дій поліцейські заарештували всіх чотирьох підозрюваних, а викраденого, якого понад добу тримали під замком пов’язаним по руках та ногах, звільнили. Відомості про інцидент внесено до ЄРДР та кваліфіковано відповідно до ч. 2 ст. 146 КК України — як викрадення людини. Винуватцям загрожує до п’яти років за ґратами.

Викрадення іноземця в Києві 2021

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Дніпрі посеред дня невідомі побили та викрали дорослого чоловіка. Інцидент стався поряд із місцевим автовокзалом.

Також ми писали, що викрадення стає своєрідним "трендом" серед молоді, адже у Запоріжжі підлітки планували такий злочин винятково заради відео в соцмережах.