Кияни відзначають День Соборності "живим ланцюгом" на мосту Патона: ексклюзивні фото с дрону

Читать на русском
Автор
У столиці відзначають День Соборності України
У столиці відзначають День Соборності України. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Кілька десятків людей влаштували акцію на честь об’єднання Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою в одну державу

З самого ранку в суботу, 22 січня, на столичному мосту Патона зібралося багато людей, які влаштували акцію до Дня Соборності України.

Як повідомляє кореспондент "Телеграфу" з місця події, кілька десятків українців з державними прапорами та іншою тематичною жовто-блакитною символікою утворили "живий коридор соборності" на честь річниці Акту Злуки.

Організатори заходу також підготувалися та вручали присутнім захисні маски у традиційних кольорах українського прапора.

Фото "Телеграф"
Учасники акція були у масках в кольори державного прапору

На одній стороні мосту учасники тримали у руках стяг синього кольору, по іншій стороні — жовтого. Ці колони повільно рухалися на зустріч одна одній і врешті зустрілися.

Фото "Телеграф", Ян Доброносов
Довжина стягу - 30 метрів

Варто відзначити, що довжина полотен, які учасники акції символічно "злили" в один, демонструючи таким чином об'єднання, сягає 30 метрів.

Фото з акції у столиці
У Києві жителі відзначають День Соборності України

Своєю чергою зазначимо, що утворення символічного "живого" ланцюга є щорічною традицією і проводиться на згадку про об’єднання УНР та ЗУНР в одну державу.

Фото: Ян Доброносов, "Телеграф".

Раніше "Телеграф" писав, як у Кіровоградській області батьки влаштували акцію протесту та перекрили центральні автошляхи через відсутність опалення у дитячих садочках.