Джонсон прибув до Києва і зустрівся із Зеленським: підсумки

Читать на русском
Автор
5207
Володимир Зеленський та Борис Джонсон Новина оновлена 04 вересня 2022, 10:34
Володимир Зеленський та Борис Джонсон

Зустріч британського чиновника з українським лідером пройшла тет-а-тет

У суботу, 9 квітня, до Києва на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським прибув прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Вказану інформацію на своїй сторінці в соцмережі оприлюднив посол України в Туреччині Андрій Сибіха. Зазначимо, що візит Джонсона став для ЗМІ несподіванкою — він ніде не анонсувався.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

"Велика Британія — лідер в оборонній підтримці України. Лідер в антивоєнній коаліції. Лідер у санкціях щодо російського агресора", — йдеться в тексті публікації українського посла.

Пізніше Джонсон написав у Twitter, що зустрівся з главою української держави у Києві на знак непохитної підтримки українського народу. Крім того, прем'єр-міністр Великої Британії анонсував новий пакет допомоги Україні.

"Ми представляємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої прихильності до боротьби його країни проти варварської кампанії росії", — написав Борис Джонсон.

Західні ЗМІ повідомляють, що Британія наддасть Україні військову допомогу на 130 млн доларів, а також:

  • 120 броньованих транспортних засобів;
  • протикорабельні ракетні системи;
  • протитанкові системи та ракети Javelin;
  • системи протиповітряної оборони Starstreak;
  • шоломи;
  • бронежилети;
  • прилади нічного бачення.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після того, як весь світ дізнався про трагедію, яка напередодні сталася в українському місті Краматорськ, Британія пообіцяла "створити проблеми" особисто кривавому агресору володимиру путіну. Після чого, прем’єр країни Борис Джонсон публічно заявив, що британці збираються надіслати Україні додаткову партію потужного озброєння на мільйони гривень. Серед нього будуть і зенітні комплекси Starstreak.