Ракетний удар по Києву: Кулеба пояснив, яку відповідь має отримати росія

Читать на русском
Автор
14557
Санкційне стримування росії не вберегло Київ від атаки по житловому будинку
Санкційне стримування росії не вберегло Київ від атаки по житловому будинку

Міністр назвав імпералізм росії "хворим"

Масований ракетний обстріл Києва вранці 26 червня обернувся руйнуваннями житлової багатоповерхівки у Шевченківському районі столиці. Жодні стримування російського режиму у вигляді вже введених Заходом санкцій на це не вплинули. Тому, переконаний очільник українського МЗС Дмитро Кулеба, іноземним партнерам варто посилити тиск на Москву.

Про це дипломат заявив у особистому Twitter. Він звернув увагу на те, що росіянам абсолютно байдуже, кого наступним вразять їхні ракети. На це вказує той факт, що серед постраждалих є громадянка росії та її семирічна дочка, які мирно спали в момент влучання ракети до будинку.

"Саміт G7 повинен відповісти більшими санкціями проти росії і більш важким озброєнням для України, — висловив свою думку Кулеба. — Хворий імпералізм росії слід перемогти".

Також міністр заявив, що крім киян від атак російських окупантів щодня страждає безліч мирних українців.

Нагадаємо, що зустріч представників країн "Великої сімки" проводитиметься з 26 по 28 червня в Іспанії. На цьому саміті має бути особисто присутній американський лідер Джо Байден.

Також на захід був запрошений і український президент Володимир Зеленський. Збори G7 можуть надати Україні додаткову допомогу від Заходу.