Не "найбрудніше повітря у світі": зруйновано популярний міф про Київ

Читать на русском
Автор
У Києві стало чистіше повітря
У Києві стало чистіше повітря

Наразі столиця знаходиться на 56 місці у рейтингу міст світу із найбруднішим повітрям

Кілька років поспіль Київ потрапляв на перші місця рейтингу міст світу із найзабрудненішим повітрям, який публікується на сайті IQAir. Однак зараз ситуація змінилася.

Директор з розвитку ЛУН Андрій Міма написав на своїй сторінці у Facebook про те, що попередні оцінювання якості повітря у столиці базувалися на інформації кількох десятків приватних станцій, які могли бути навіть усередині квартир.

"Джерелом даних для цього рейтингу була інформація з кількох десятків приватних станцій, розташованих незрозуміло де у приватних власників, іноді всередині квартир, які могли реагувати на запах смажених котлет", — сказав Міма.

У зв’язку з цим директор розвитку ЛУН вважає, що рейтинг міг виявитися не зовсім правильним. Тому були проведені переговори, результатом яких стало включення до джерел даних для рейтингу калібрування моніторингу повітря ЛУН Місто Air, а також даних Київської муніципальної мережі станцій.

Згідно з останніми даними рейтингу, Київ посідає 56 місце (на момент написання новини).

Київ, повітря, забруднення
Рейтинг міст світу із найзабрудненішим повітрям

"Тепер якщо Київ потрапить у топ цього рейтингу, це означатиме, що з повітрям справді великі проблеми", — підсумував Міма.

Раніше видання "Телеграф" повідомляло, чому у Києві раніше розпочали опалювальний сезон.