Атакували майже всім, чим могли: стали відомі нові деталі обстрілу Києва (оновлено)

Читать на русском
Автор
5595
В Святошинському районі через ракетний удар загорілися автівки
В Святошинському районі через ракетний удар загорілися автівки. Фото Колаж "Телеграфу"

Повітряна тривога в столиці тривала майже сім годин

Нічна атака на Київ була вельми потужною, адже російські окупанти задіяли майже весь арсенал своєї повітряної зброї. За даними начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, по столиці були випущені як "шахеди", так і різноманітні крилаті ракети. Також не обійшлося і без застосування баллістики.

Про це повідомляє пресслужба КМВА в Telegram. Чиновник підкреслив, що завдяки успішній роботі засобів протиповітряної оборони всі атаки дронами і крилатими ракетами вдалося відбити.

UPD від 9:47. У Нацполіції Києва показали, як правоохоронці працюють на місці удару у Святошинському районі Києва. Тут через вибух російської ракети і уламки від неї сталася пожежа у дворі житлового будинку.

Вибухи в Києві сьогодні
Хтось із киян не дорахувався цього ранку своєї машини
Вибухи в Києві сьогодні
Поліцейські працюють

Пошкоджені фасади будівель, повністю знищені вогнем п'ять автівок, ще 15 посічені уламками або частково постраждали від вогню. Поліцейські документують усі наслідки російських злочинів.

Наслідки вибуху в Києві, фото
Деяким авто пощастило більше
Наслідки вибуху в Києві, фото
Рятувальники теж лишаються на місці НП

"Але, на жаль, аеробалістична ракета "Кинджал" (попередня інформація) влучила в об'єкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває", — зазначив Сергій Попко.

Також він підтвердив попередню інформацію мера Віталія Кличка щодо отримання поранення двома жителями Святошинського району. Постраждалі отримують необхідну допомогу від медиків.

Тим часом працівники рятувальних служб ліквідовують наслідки атаки. Зокрема, триває гасіння пожежі приватних автомобілів в одному із дворів житлових будинків. Транспорт був пошкоджений уламками російських снарядів. Більш детальні дані ще уточнюються.

Додамо, що наразі близько 40% абонентів у Києві не мають доступу до електропостачання.

"Телеграф" детально відслідковував хронологію ракетних ударів по Україні, слідкуючи за вибухами та ймовірними постраждалими.

Також нічний обстріл додав серйозних проблем у вигляді відключення від електромережі Запорізької АЕС.