"Батьки чхати хотіли": у дитячому таборі під Києвом загинула дитина, поліція затримала тренера та звинувачує дорослих (фото)

Читать на русском
Автор
3957
Поліція досліджувала місце злочину
Поліція досліджувала місце злочину. Фото Скрін із відео

Спершу надійшло повідомлення про зникнення дитини, а пізніше знайшли її тіло

На Київщині у селі Ходосівка загинув 10-річний хлопчик, вихованець одного з дитячих таборів. Тренеру, який відповідав за безпеку дітей, загрожує до 8 років за ґратами.

Про трагедію повідомив голова поліції Київської області Андрій Небитов. За його словами, керівництво дитячого табору не надало правоохоронцям жодного документа про дозвіл на роботу.

Так, батьки знайшли в Інтернеті перше ліпше оголошення про дитячий табір і передали вихователю 10-річного Івана прямо на вулиці. Одного дня дитину разом з іншими сімома хлопчиками тренер повів купатися в озеро 9 метрів глибиною на території престижного відпочинкового комплексу в селі Ходосівка. У воду зайшли вісім дітей, а вийшли лише семеро — тіло загиблого хлопчика пізніше з дна підняли водолази, а вчора його передали у морзі батькам.

"Тренера, який відповідав за життя вихованців затримано. За залишення в небезпеці, що мало смертельні наслідки для дитини, 36-річному "вихователю" загрожує до 8 років позбавлення волі", — написав Андрій Небитов.

Крім того, правоохоронці досі не одержали від керівництва табору жодних документів щодо законності їхньої діяльності. За словами голови поліції Київської області, установа виглядає дуже сумнівною, та й батьки теж порушили правила безпеки, оскільки "чхати хотіли на ризик для життя дитини" доти, доки не сталося лихо. Також у поліції уточнили, що тренер зібрав дітей з усієї України через оголошення в Інтернеті та займався з ними за усною домовленістю. Крім того, що він залишив дітей без нагляду купатися в глибокому озері, напередодні катав їх на катамарані без рятувальних жилетів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у школі під Києвом побили 3-класника. Вчитель ніяк не реагувала на те, що відбувається, а керівництво школи відкидає звинувачення батьків.