"Пушкіна ніхто не помічає"? У Києві оригінально "замаскували" пам’ятник (фото)

Читать на русском
Автор
6957
Пам’ятник Пушкіну у парку імені І. Багряного
Пам’ятник Пушкіну у парку імені І. Багряного. Фото Вікіпедія

Цікава акція пройшла в одному із столичних парків

У парку імені Івана Багряного пройшов незвичайний флешмоб під назвою "Демаскуємо ворожу культуру". Учасники акції вирішили "приховати" пам’ятник Олександру Пушкіну, який встановлений на вході до парку, яскравою сіткою.

Про це розповіла на своїй сторінці у Фейсбуку депутатка Київради Ксенія Семенова. За її словами, у Києві можна спостерігати тенденції до русифікації, а "символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах".

"Якось хайп по дерусифікації спав, а Пушкін так і стоїть. Наче так і треба, ніхто не помічає. Ми повісили демаскувальну сітку на пам'ятник пушкіну для того, щоб нагадати суспільству та владі, що символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах і процес дерусифікації має відбуватися активніше", — зауважила Ксенія Семенова.

На думку депутатки Київради, Кабінет Міністрів України має активніше ухвалювати рішення, які дозволять демонтувати у містах нашої країни пам’ятники російським діячам.

Пам’ятник Пушкіну у Києві тепер виглядає так

"Закликаємо Кабінет Міністрів України ухвалити рішення, яке дозволить демонтувати пам’ятники пушкіну, щорсу та іншим російським діячам. Робіть фото чи відео того, що потрібно демонтувати, викладайте в соцмережі з хештегом #демаскуй", — закликала депутат своїх підписників.

Пам’ятник Пушкіну накрили яскравою сіткою

Під постом з’явилося багато схвальних коментарів, і люди підтримали цю ініціативу. Цікаво, що одним із перших свій коментар залишив відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що Київ "забув" віднести 400 історичних споруд до пам’яток культурної спадщини. Про це розповіла голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.