У Києві обмотали плівкою пам’ятник Рєпіну: як він зараз виглядає (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Пам’ятник Рєпіну у Києві
Пам’ятник Рєпіну у Києві. Фото https://kyivpastfuture.com.ua/

Автори перформансу побажали залишитися невідомими

У четвер, 26 жовтня, стало відомо про те, що невідомі обмотали пам’ятник художнику Іллі Рєпіну, розташованому в центрі Києва, целофановою плівкою. Наразі перед Національним музеєм "Київська картинна галерея" видніється лише невиразна частина монумента.

Про це повідомили кореспонденти «Новини.LIVE», які побували на місці події. Хто саме вирішив провести такий цікавий флешмоб – залишається загадкою.

Так, невідомі повністю обмотали пам’ятник художнику Іллі Рєпіну плівкою та приховали його бронзову ростову фігуру від сторонніх очей. Ініціатори акції побажали залишитися невідомими і на даний момент ніхто не знає, хто саме стоїть за цим перформансом.

Варто зазначити, що Рєпін народився у маленькому містечку Чугуєві на Харківщині. Він виявив здібності до малювання вже в дитинстві і згодом закінчив Петербурзьку Академію мистецтв. Художник прожив довге життя та встиг створити не одну сотню творів.

Нагадаємо, що пам’ятник художнику Іллі Рєпіну встановлено у Києві на вулиці Терещенківській перед Національним музеєм "Київська картинна галерея", де експонуються деякі його картини. Монумент є бронзовою ростовою фігурою художника, встановленою на постамент із сірого граніту. Висота скульптури – 2,8 метри.

Пам’ятник Рєпіну у Києві зараз виглядає так
Пам’ятник Рєпіну у Києві зараз виглядає так
Пам’ятник Рєпіну у Києві зараз виглядає так
Пам’ятник Рєпіну у Києві зараз виглядає так

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що активісти вирішили "сховати" пам’ятник Пушкіну, розташований на вході до парку імені Багряного, і накрили його яскравою різнокольоровою маскувальною сіткою. На думку учасників флешмобу, Кабінет Міністрів України має активніше ухвалювати рішення, які дозволять демонтувати у містах нашої країни пам’ятники російським діячам.

Вже наступного дня невідомі зірвали сітку з пам’ятника Пушкіну, оскільки така ініціатива була негативно сприйнята багатьма киянами.