У Києві почали масово закривати станції метро: у туннелі йде вода (відео)

Читать на русском
Автор
8896
Київський метрополітен
Київський метрополітен. Фото Відкриті джерела

Шість станцій метро вирішили закрити завчасно з міркувань безпеки

У п’ятницю, 8 грудня, раптово почали закривати станції столичного метро, хоча повністю зупинити рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська" мали в суботу, 9 грудня. Наразі рух поїздів Оболонсько-Теремківської лінії метро відбувається між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська".

Про це у соціальних мережах почали повідомляти схвильовані кияни. Згодом цю інформацію підтвердили в прес-службі КМДА. Зазначається, що рух поїздів метро на ділянці між станціями "Теремки" – "Деміївська" вже зупинено з міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелів.

Як виявилося, сталася розгерметизація тунелю і вода пішла на колії — станції київського метро почало затоплювати. Саме це і стало причиною передчасного закриття шести станцій. Про це почали повідомляти київські Телеграм-канали.

Так, наразі, між станціями "Либідська" та "Деміївська" стрімко прибуває вода.

Так, наразі відомо, що в Києві закрили наступні станції метро: "Теремки", "Іподром", "Виставковий центр", "Васильківська", "Голосіївська" та "Деміївська". Поїзди зупиняють до станції метро "Либідська", а далі всі шість станцій припинили свою роботу.

Поїзди курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська".

Дублюючі маршрути наземного транспорту запрацюють орієнтовно протягом двох годин.

Станції метро на ремонт мали закрити в суботу, 9 грудня
Соц мережі
Соц мережі
Соц мережі

Нагадаємо, що у Києві повністю буде зупинено рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська". Таке рішення було ухвалено Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Це пов’язано з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська".

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

У Києві на півроку закриють шість станцій метро

Про те, що з відомою обіцянкою чиновників прокласти нову гілку метро на Троєщину — читайте у статті: " У Києві знову затримується запуск моста на Воскресенку: "Телеграф" з’ясував деякі подробиці ".