Шість станцій метро в Києві закриють на ремонт на кілька місяців

Читать на русском
Автор
2267
Київський метрополітен Новина оновлена 13 грудня 2023, 17:23
Київський метрополітен. Фото Відкриті джерела

Станції працюватимуть як укриття

З суботи, 9 грудня, у Києві повністю буде зупинено рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Либідська". Рух поїздів Оболонсько-Теремківської лінії метро відбуватиметься між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська".

Таке рішення було ухвалено Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Це пов’язано з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Як інформує КП "Київський метрополітен", станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Для забезпечення перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро "Теремки" до станції метро "Либідська".

У Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

У Києві на півроку закриють шість станцій метро

Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Слід зазначити, що перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

У Києві на півроку закриють шість станцій метро

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

У Києві на півроку закриють шість станцій метро

Про те, що буде з відомою обіцянкою чиновників прокласти нову гілку метро на Троєщину — читайте у статті: "У Києві знову затримується запуск мосту на Воскресенку: "Телеграф" з'ясував деякі подробиці".