На Київщині біля гімназії дитину зіштовхнули з висоти: мати хлопчика звинувачує директора (відео)

Читать на русском
Автор
3923
Дитину штовхнув однокласник Новина оновлена 17 січня 2024, 13:38
Дитину штовхнув однокласник. Фото Соцмережі

За те, що сталося, на даний момент, ніхто так і не поніс відповідальність

Кричущий інцидент стався у жовтні 2023 року у Василькові Київської області. Так, на території місцевої гімназії під час навчального процесу хлопчика зіштовхнули з висоти і він отримав численні серйозні травми.

Директор та медсестра навчального закладу, нібито, спробували приховати цей факт і навіть не викликали "швидку". Про це в соціальних мережах заявила мати постраждалої дитини Юлія Ханзерук.

За словами жінки, їй зателефонувала класний керівник її сина Даніеля, який навчається у Васильківській гімназії №1, та повідомила про те, що під час ігор із хлопчиками у дворі школи він упав. Мамі сказали, що дитині обробляє рани медсестра і "швидше за все він не зможе в такому стані продовжити навчання".

Жінці ніхто не повідомив про те, що її дитина впала з висоти і отримала серйозні травми. Також "швидку" для хлопчика ніхто не викликав.

Прибігши до школи мати постраждалої дитини побачила її у жахливому стані та негайно звернулася за допомогою до медиків.

"Через 10-15 хв я була в гімназії, від побаченого в мене був шок! Мій син сидів в холі гімназії, обличчя, руки та одяг були в крові (мені сказали, що була кровотеча з носа і її зупинили), був присутній набряк та садна на обличчі, здерте коліно і перебинтована рука, яка була зігнута в не природній формі. Син нічого не міг пояснити що сталося, погляд був розмитий, затримка у відповіді на мої питання, таке відчуття, що він зараз відключиться, дуже сильно боліла рука", — заявляє у своєму посту жінка.

Як з’ясувалося, школяра зіштовхнув із висоти його однокласник. Внаслідок падіння у хлопчика діагностували серйозні травми: струс головного мозку, забій спинки носа, садна обличчя та носа, закритий перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та закриту черепно-мозкову травму. Дитині було проведено операцію під загальним наркозом — їй зробили репозицію закритого перелому. Гіпс наклали на шість тижнів.

Хлопчик проходив лікування у невролога та травматолога. Постраждалий школяр, за словами його матері, зазнав не лише фізичної, а й душевної травми.

У хлопчика діагностували серйозні травми

Жінка заявляє про те, що за цей інцидент абсолютно ніхто не поніс відповідальності. Директора та медсестру вона звинувачує в недбалості та спробах приховати подію.

Крім цього, мати потерпілого наполягає на тому, що батьки хлопчика, який зіштовхнув її сина з висоти, знімають із себе відповідальність і називають все, що сталося, випадковістю.

"Директор гімназії Бабало О.В., яка є однією із відповідальних за охорону життя та здоров’я дітей під час освітнього процесу, та батьки хлопчика (який штовхнув мого сина), які є відповідальними за виховання своєї дитини — знімають з себе будь-яку відповідальність. За відшкодуванням нанесених збитків працівники гімназії направляють до батьків хлопчика, який штовхнув мого сина. Директор мені прямо сказала, що вини школи в травмуванні моєї дитини немає.

Батьки відмовилися відшкодувати моральну та матеріальну шкоду, яка повʼязана з травмуванням мого сина, обґрунтовуючи це випадковістю

Я віддала до школи здорову дитину, а забрала хвору і ніхто не несе ніякої відповідальності!", — у розпачі пише жінка.

Місце трагедії

Як виявилося, поліція Київської області почала розслідування за цим фактом, який кваліфікували за статтею 128 КК України: "Необережне заподіяння тяжкого або середньої тяжкості тілесного ушкодження". Опитано учасників інциденту, призначено судово-медичну експертизу.

У поліції стверджують, що падіння сталося не на території школи, а поруч із навчальним закладом.

"Поліцейські з'ясували, що поза територією шкільного закладу, під час гри з однолітками, один із них штовхнув хлопчика, унаслідок чого він і ще один школяр упали з парапету", — ідеться в повідомленні поліції.

Розслідування за цим фактом триває.

НП сталася біля Васильківської гімназії №1

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Києві сторож не пустив у дітей в укриття через собаку. Чоловік навіть не подумав про те, що брат і сестра перебували в реальній небезпеці через оголошену в столиці повітряну тривогу.